Valg av riktig lydutstyr


Mye av jobben er gjort ved bruk av riktig utstyr. Det forenkler jobben og er ofte den rimeligste løsningen.

Vi besitter god kunnskap om utstyr som kan brukes i forskjellige sammenhenger. Vi holder oss oppdatert på nye teknologier og utstyrsmodeller på markedet.

Kommer en kunde til oss med en utstyrsliste som han gjerne vil ha pristilbud på, er vi interessert i hva kunden skal bruke utstyret til så vi vet at kunden gjør et godt valg. Vi gir i liten grad pristilbud på en tilsendt utstyrsliste hvor kunden håper at vi gir en litt bedre pris enn en annen leverandør som også har fått tilsendt listen. I et slikt tilfelle tar vi kontakt med kunden og spør hva utstyret skal brukes til. Løsningen blir kanskje både bedre og rimeligere.

Hvilket utstyr skal en velge? 

Det er viktig å tenke igjennom hvilket utstyr en skal velge.

Det gjelder også pris, kvalitet og brukervennlighet. Det gjelder om utstyret brukes av en eller flere personer, om det rigges opp og ned hele tiden og hvilket erfaring brukernen har når det gjelder slikt utstyr.

Hvor lang tid ser en for seg at utstyret skal vare før det på nytt skal skiftes ut? Trenger utstyret å være "ridervennlig"?

Ridervennlig utstyr

Etablerte profesjonelle artister reiser mye rundt for å holde konserter. For at de skal opprettholde en god standard, er det viktig at det tekniske utstyret er godt.

"Ridervennlig utstyr" er såkalt annerkjent utstyr i musikkmiljøet og blandt lydteknikere. Det er utstyr som har bevist ved bruk at det fungerer godt, har god driftsikkerhet og fremmer gode artistprestasjoner.

"Ridervennlig utstyr" er bygget for å tåle gjentagende belastning ved rigging, transportering i bil og kan brukes av personer med varierende grad av kunnskap.

Teknisk-utstyrsliste.jpg#asset:382

stage-plot.jpg#asset:383

Kjøpe eller leie utstyr? 

Skal en kjøpe alt utstyret eller er det lurt å leie? Svaret kan være begge deler.

Som en tommelfinger regel kan det lønne seg å kjøpe utstyr om en bruker det ca 8 ganger eller mer i året, over flere år på rad. Om en har varierede oppsetninger, som krever forskjellig utstyr, kan det være lurt å kjøpe det ustyret som brukes oftest mens en leier inn utstyr som brukes en gang i blandt.

Har en liten kompetanse, kan det være lurt å leie utstyr og personell de gangene en trenger det.

buyorrent.png#asset:380