Profesjonelle systemer


Danley Sound Labs er et herlig frisk pust i høyttalerindustrien. I stedet for å gjøre som mange av de andre høyttalerprodusentene som bygger en ny variant av line-array høyttalerprinsippet, designer og konstruerer de helt nye høyttalerløsninger med bedre lydegenskaper.

Danley har gått grundig matematisk til verks og utnytter de fysiske lovene, da han utviklet sine geniale patenterte løsninger. Hele prinsippet bak hans patenter er at lyden fra et enkelt punkt ( point source) oppfører seg mye bedre enn lyd som kommer fra flere punkter samtidig. Kort fortalt har Danley utviklet en måte å bygge høyttalere på, hvor lyden kun kommer fra et punkt i største deler av frekvensregisteret.

Danley produserer det som kalles konstant direktivitetshorn. Det geniale er at all lyd samles inne i høyttaleren og sendes ut av hornet i den vinkelen hornet er konstruert. Siden hornene som regel er ganske store, beholdes god retningskaraterestikk langt ned i frekvens både i det horisontale og vertikale planet. Hornhøyttalere har høyere virkningsgrad enn vanlige høyttalere med høyttalerelementer montert i fronten på kabinettet.

Danley Sound Labs konstruerer basshøyttalere med egne utviklede patenter. Danley har tatt patent på en type hornhøyttalerkontruksjon som de kaller -Tapped Horn.

Kort forklart er det en hornhøyttaler hvor en utnytter begge sider av et basselement for å oppnå større virkningsgrad. Forskjellen fra en vanlig hornhøyttaler ( frontloaded horn ) er at Tapped Horn er designet for at den skal kunne brukes alene med flat frekvensrespons så langt ned i frekvens som den er designet til å bruke. Det lytteren umiddelbart merker er at lyden fra Tapped Horn høres ut som et stort massivt lydanlegg, selv med bare en basshøyttaler. Fordeler med Tapped horn fremfor en vanlig bassreflekshøyttaler er at mange av de harmoniske frekvensene/ forvrenging som et basselement lager når det beveger seg frem og tilbake, blir skilt vekk i selve basshornet. Det oppfatter øret som at lyden er renere og mer behagelig å lytte til.

Generelt har vi en opplevelse av at Danley Sound Labs sine høyttalere er mer skånsomme for ørene ved tilsvarende volum enn andre høyttalere. Vi har på jobb med Danley opplevd mindre øresus etter langvarig utsettelse for høy lyd ved konsertsammenheng enn andre høyttalerfabrikanter i samme lokale

SH69vs50.jpg#asset:425

Danley Sound Labs har flere høyttalermodellserier. 

Danley SH50 - SH60 - SH69 

Hvis en ser litt nøyere etter i de forskjellige høyttalermodellene som Danley tilbyr, ser en at det ofte er det samme antallet høyttalerelementer i hver av modellene. Den eneste forskjellen er utformingen av selve hornet i høyttaleren. Det er utformingen av hornet som angir hvordan høyttaleren kaster lyden ut i rommet.Som et eksempel vil en trenge en høyttaler med stor spredning i et bredt lokale. I et smalt lokale vil det være optimalt med en høyttaler med liten spredning. Danley lager høyttalere til et spesifikt behov i stedet for at en høyttaler skal prøve å dekke alle typer utfordringer.

  

Danley Direct

Danley Sound Labs har utviklet sin egen software hvor en kan forhåndskalkulere hvordan høyttalerne vil fungere i et område. Denne softwaren er meget nyttig når en skal beregne hvordan en best mulig skal plassere høyttalere i et rom og hvilken høyttalermodell som vil gjøre den beste jobben. Programmet beregner blant annet frekvensrespons og hvor høyt høyttaleren vil spille i et gitt område.

  

DanleyDirect.jpg#asset:426