Danley Sound Labs J1 og J3


Danley Sound Labs J1 og J3 - Arena Akustikk

Vurderer du Danley Sound Labs J1 eller J3 som ditt neste store høyttaleranlegg i utleieavdelingen din?

Her er noen argumenter for at du skal det:

 • Ekte point-source teknologi
 • Markedets kanskje mest korrekte utgangspunkt for god lyd
 • Jevn frekvensrespons on og off axis - 90 x 40 grader spredingskarakteristikk
 • Høy virkningsgrad – 110dB 2,83V @1M – 148db Peak
 • Forsterker med eget tilpasset DSP preset
 • Rask riggetid, fly – point and shoot
 • Kan rigges av alle og få god lyd
 • Tar opp lite plass på lastebil og lager
 • God direktivitet sikrer at lyden forblir i publikumsområdet
 • Lyden blir mindre påvirket av vind i utendørssammenheng – lite svisj svisj lyd
 • Prisvennlig i forhold til andre systemer med tilsvarende ytelse og dekningsgrad
 • Egne tilpassede basshøyttalere til fulltonekabinettene


Om du vil tilby kundene dine noe bedre enn konkurrentene, er det lurt å investere i det som er bra nok for fremtiden og ikke det som nødvendigvis har vært bra nok i fortiden!

Det som kjennetegner lyden fra Danley sine høyttalere er er at den er ærlig rett igjennom. Om en skal sammenligne med andre systemer så er det som å se igjennom et nyvasket vindu fremfor et som er fult i skit. Det er spesielt i de øvre frekvensene ( 1kHz og oppover ) at det er mest hørbart. Luftige fine vokaler med god artikulasjon uten buldring i mellomtonen. High-hats, snare, percussion og strenginstrumenter med glimrende attack i lyden.

Få frem hvert enkelt instrument i miksen istedenfor at det blir et stort udefinert gjørmebad. Lyden forblir den samme på lenger avstand, den forandrer ikke karakteristikk, bare lydnivå. Med færre lydkilder blir det færre refleksjoner, dette kommer spesielt bra ut i krevende lokaler med vanskelig akustikk.
Gi flest mulig publikummere den samme gode lyden!

Ekte point-source teknologi.

Danley er den eneste høyttalerprodusenten som lager ekte point-source høyttalere, hvor all lyden kommer fra et punkt i mesteparten av det hørbare frekvensområdet. Måten de gjør det på er å montere høyttalerelementene i riktig avstand til hverandre i et stort horn. Hornet fungerer som et båndpassfilter(4. ordens) for hvert av elementene og har derfor en bratt avskjæring der hvor driverne overlapper. I tillegg så blir harmoniske forvrenginger til elementene filtrert vekk på grunn av det bratte akustiske filteret som oppstår i hornet.

Alle elementer står fysisk innenfor ¼ bølgelengde avstand fra hverandre i overlappfrekvensen, som er det som skal til for at alle elementene oppfører seg som en stor enhet.

For å bekrefte dette er det bare å stikke hodet inni horntrakten – du vil ikke klare å høre hvor lyden til de forskjellige elementene kommer fra uansett hvor i hornet du har hodet.

Danley J3 har 18stk høyttalerelementer som spiller som et stort element.

Dette kan overføres til lang avstand fra høyttaleren, du hører fortsatt bare lyden fra ”et stort element” både rett foran og til siden av høyttaleren innen for sitt dekningsområde. Dette er noe helt nytt for folk flest og må bare oppleves for å skjønne hvor stor forbedring dette er for å levere jevn lyd i hele publikumsområdet.

På denne måten kan en si at Danley gir lydteknikeren det beste utgangspunktet for å gi riktigst mulig lyd til flest mulig publikummere!

Danley oppnår meget høy virkningsgrad og god retningskarakteristikk med sine store hornkonstruksjoner. Andre typer systemer kan bruke opp 3-10 desibel av kapasiteten til systemet for å styre lyden der du trenger den.

Suverent enkelt i bruk! Slutt å bruke tiden din på alle mulige kalkulasjoner og beregninger for å få høyttalerne dine til å spille riktig. Danley sine høyttalere spiller riktig fra start. Det eneste du trenger å tenke på er å få høyttaleren i riktig høyde og peke hvor langt bak i lokale du vil at den skal spille. Danley Direct software hjelper deg med det. Et fabrikkinnstilt DSP preset i forsterkeren sørger for at du har det beste utgangspunktet for god lyd. På denne måten kan teknikere med mindre lydteknisk/teoretisk bakgrunn, enkelt klare å få til gode resultater.

Danley er særdeles prisgunstig hvis en ser hva som skal til av konkurrerende systemer for å sammenligne seg med ytelsene til Danley.

Med Danley, så trenger du kun en hovedhøyttaler per side av scenen. Den har et flott enkelt tilpasset riggesystem. Toppen klarer seg med en 4kanals forsterker på 16-32A kurs , samt 8-leder høyttalerkabel.Hos konkurrerende systemer må du betale for avansert riggesystem , store arbeidskostnader med å bygge mange høyttalerkabinetter, enda flere høyttalerelementer og mange forsterkerkanaler. I tillegg så må du ha mer plass på transportkjøretøy og lager.Danley lager også unike patenterte basshøyttalere tilpasset fulltonemodellene.

Her finnes det flere varianter fra dobbel 12” hornbass til singel og dobbel 18” hornbasser.

Bassen er kjellerdyp og føles fast, varm og fin. Med hornkabinett så filtreres mekanisk forvrenging, som basselementet lager, vekk i horntrakten og påvirker dermed mindre overgangsfrekvensene mellom sub og topp. Det kan føles litt uvant i starten uten forvrengingen da det føles som om det mangler noe, men det er fordi folk er vant til masse forvrenging i et dobbel 18” bassrefleks kabinett.